Lajvföreningar i Norrland

Här kan du hitta Norrlands lajvföreningar och kontaktytor till dessa. Föreningarna är sorterade under Närmaste stad.

Vill du registrera en förening?
För att få komma med i föreningslistan på LajvNorr måste din förening ha hållt minst ett lajv som varit utannonserat på lajvnorrs kalendarium. Undantag görs givetvis för SCA föreningar som inte anordnar lajv.

Boden

   Föreningen Trollpack
Vi håller på med det mesta som rör lajv, och vår hemmaplan är då Boden, men vi arrangerar även på andra ställen.. Kolla i kalendern eller på vår debattsida för någonting nytt. Vi arrangerar lajv och alla medlemmar är välkomna att göra egna arr, i eller utanför vår kampanj. Vi arrangerar Trollpackshelger med olika teman och högvis med minilajv i de olika folken, inom ramen för vår kampanj. Mycket hantverk blir det också.
http://trollpack.sverok.net

Jokkmokk

   Fafners följe
Vi är ett gäng killar och tjejer i Jokkmokk av alla åldrar som under våren 2003 bildade en lajvförening som en gren av UNF. Vi strävar efter att få med oss deltagare i alla åldrar. Numera engagerar vi oss mest med rollspel.


Kramfors

   Ångermanälvorna
Ångermanälvorna bildades i februari 2004 och är ännu en relativt liten förening, men som strävar efter att bli både större och starkare. Våran verksamhet berör både lajv och rollspel, men medlemmarna är just nu mest bara inriktade på lajv. Föreningen är ansluten till Sverok och höll sitt första lajv (I skogens mörker II) i september 2004.
http://anger.sverok.net

Luleå

   Frostheim
Frostheim Är luleås medeltidsförening. Frostheim Sysslar INTE med lajv men däremot med SCA relaterad verksamhet. Frostheim håller bland annat i Medeltidsdagarna på Hägnan tillsammans med Trollpack.
http://www.frostheim.se

Östersund

   Midre
Midre är en ideell historieförening för personer intresserade av åren 600 - 1600. Föreningens säte är i Östersund men vi har medlemmar i hela Jämtlands län. Föreningen strävar efter att bli en officiell del av den internationella organisationen SCA Inc. och dess svenska dotterorganisation SKA Nordmark.
http://midre.sverok.net

   Östersunds Lajvförening
Östersunds Lajvförening är en förening som håller till i Östersund med omnejd och har sina rötter i diverse småföreningar som existerat under årens lopp. Tanken är att samla engagerade individer som vill arrangera ambitiösa och nyskapande lajvuppsättningar och folk som vill deltaga på nyss nämnda och andra uppsättningar under samma tak
http://osdlajv.sverok.net

Skellefteå

   Skellefteås Lajv-Imperium
Moderföreningen Skellefteås Rollspels-Imperium började som en
femmannaförening med syfte att samla pengar att köpa rollspelsböcker för,
tidigt år 2001. Därefter växte föreningen sakta till ett tjugotal medlemmar
i augusti 2004, strax efter lajvet Upplysningen med 1700-talet och
Upplysningen som tema, som föreningen anordnade som sitt första och enda
lajv, innan det anrika Rollspelsimperiet lät sin dotterförening SLI ärva
allt som hade med lajv att göra, för att själv koncentrera sig på
bordsrollspel igen.
SLI:s syfte med att marknadsföra sig på Lajvnorr är självklart att nå fler
lajvare. Både för föreningen som arrangörsgrupp, och för föreningens
enskilda medlemmar.

Föreningens ständigt växande hemsida bjuder på mer information om allt du
kan tänkas vilja veta om SLI
http://www.lajvistaan.com

Umeå

   Cariad
Cariad bildades vintern 08-09 i Umeå och är ansluten till Sverok. Det är en förening som i första hand sysslar med lajv, även om andra aktiviteter kan komma på tals senare. Vi inriktar oss på nytänkade och kreativitet även under lajven. Vår famn är öppen för alla och envar. Vi strävar efter ett stort utbud och nya upplevelser.
http://www.freewebs.com/cariadumea

   SKA Uma
Medeltidsföreningen SKA Uma är placerad i Umeå och består av personer som har olika perioder av medeltiden som gemensamt intresse.

Uma är det namn som vi tagit från det medeltida Umeå. SKA står för Sällskapet för Kreativ Anakronism, en sammanslutning av föreningar med intressen av tiden 600-1600. Du kan läsa mer om detta på vår hemsida.
http://www.skauma.org


Lajv-Norr™
Webbmaster Zakarias Persson, zacke@evolinteractive.com