Krönikor på Lajv-Norrland:
Eiras tid på Svarta Laxen.

[ Tillbaka till krönikor ]

Hej mitt namn är Eira Stare. Jag kom till Svarta Laxen för att hitta lämpliga personer som var i behov av att bli avlägsnade lite pengar. På morgonen när jag anlänt och spenderat ett litet tag försöker jag hitta personer som kan hjälpa mig i mitt företag. Jag ser en person sitter lite mer ensam i ena änden av rummet och jag närmar mig henne. Efter att jag dragit henne till sidan, fått veta att hennes namn var Tilly och tagit med henne till min sida av lagen så tar vi båda två det rätt så lugnt ett tag. Jag tar mig en sväng upp till köket då min mage hade börjat protestera rätt så högt. Där ser jag turligt nog att det står en väska vidöppen. Dock kan jag icke hitta några pengar i behov av undanröjning utan lämnar köket lika fattig som vanligt.

Jag sätter mig vid ett bord men blir fort uttråkad och förflyttar mig till ett annat bord där det sitter en kvinna som jag börjar språka med. Jag får reda på att hon är i behov av pengar och jag tar då med mig henne åt sidan. Äntligen har jag folk på min sida. Tilly och Pytia.

Efter ytterligare ett tag så blir jag så pass uttråkad att jag tar mig upp till köket igen och finner då en hel påse med pengar som står och väntar på mig. Självklart så är påsen rätt överfull så jag bestämmer mig för att låta den bli lite tommare då den ändå står rätt så vingligt och jag är rädd att den ska falla överstyr. Dessutom så verkade det inte vara som så att någon ägde den och jag var i rätt så stort behov av pengar vid det tillfället. Jag tar två nävar med pengar och tar mig ifrån köket. Men tyvärr så råkar prästen se mig precis när jag går därifrån. Jag tar mig ner till Tilly och Pytia och ligger lågt ett tag.

Efter en stund så ser jag att Tor, vapenhandlaren som jag snackat en del med, visst har en hel del pengar i sina fickor och jag ser även att det är nog dags att tömma dem om han ska få plats med mer. Jag tar med mig honom ut och knockar han. När det är gjort så tömmer jag 1 av hans fickor och då Tilly och Pytia kommer ut till mig går jag in igen. Äntligen har man en fet börs som man kan ta ur. Jag kan nämna att jag delade med mig till mina medkompanjoner. Då jag har lättat på Tors tyngda väskor så tar vi det lite lugnt ett tag.

Prästen har nu frågat mig ett flertal gånger om jag inte ska prata med Wyrmel om lättandet av hans påse. Jag frågar då prästen om han inte ska ta och följa med mig ut en stund och där lyckas jag, till en betalning av 150 kronor, få honom på andra tankar och även få förlåtelse för mina, i hans ögon, synder.

Efter ungefär en timma så kommer det fram en mutant och vill prata med mig och Tilly. Vi följer med och får reda på att det visst var nått konstigt med Pytia. Mutanten som vi två pratar med frågar oss om Pytia har tagit kontroll över oss. Det har hon inte gjort men jag blir genast misstänksam mot Pytia och bestämmer mig, med hjälp av mutanten, att låta Pytia få klara sig själv.

2 timmar senare så ryker banditerna och inkvisatörerna ihop och Tilly ser att banditernas låda med pengar står obevakad. Tilly gör mig uppmärksammad på detta lyckliga tillfälle och vi går emot bordet. Tilly grabbar tag i lådan och rycker till, lådan ifråga ramlar rakt ner i bordet med ett stort PANG och de 20 personer som befinner sig i rummet vänder sig om och stirrar på oss, jag tar tag i lådan då jag vill ha pengarna och rusar, tillsammans med Tilly, upp i köket. När vi är uppe i köket så ser jag att vi har en förföljare så jag ställer ifrån mig lådan på ett av borden och rusar ner för en annan trappa till det stora rummet. Väl där så bestämmer sig vi två för att dra oss tillbaka en kortare stund och när vi väl kommer tillbaka så säger en av inkvisatörerna åt oss att ställa upp efter väggen. Jag börjar undra om det är pga. min stöld då värdshusvärden Wyrmel inte vill se några stölder i hans värdshus men upptäcker att det visst att det hela handlade om någon bomb i källaren och att det var en trekvartsmutant lös i värdshuset så vi lugnar ner oss lite. Dock så är vi inte lugna så länge då denna mutant visar sig, ljusets släcks och det hela urartar i en massa beskjutning från personer som jag inte kan se i mörkret. När dem tillslut verkar ha fått ihjäl eller iaf fått lugn på mutanten så tänds några lampor och Wyrmel förklarar att bomben i källaren kommer att sprängas inom 10 minuter och att det var han som lagt den där då det kommer att komma många fler mutanter till värdshuset inom den tiden och att han vill få bort dem. Vi springer ut i panik och värdshusets sprängs. Därmed var min tid på Svarta Laxen slut.

Med vänliga hälsningar Eira Stare, professionell lättare av folks fickor och lådor.

 

FAKTA

Datum:
Arrangör:
Plats:

RUTA

12/10/2005 (1 dagar)
Ångermanälvorna
Väja folketshus

[ Tillbaka till krönikor ]

 

© Copyright: Sophie Westman , ethleia@gmail.com

Lajv-Norr™
Webbmaster Zakarias Persson, zacke@evolinteractive.com