Krönikor på Lajv-Norrland:
Kära dagbok

[ Tillbaka till krönikor ]

Kära dagbok

Jag är i uppror, undrar hur mycket jag orkar skriva i dag.
Jag bara gråter och gråter det hemskaste som kunde hända har hänt. Men jag får väl ta det från början om jag orkar.
Det började med att Jag och Assar lille kom väldigt tidigt ner till världshuset, svarta laxen, ett trevligt litet världshus Men herr Bredflin som äger världshuset värkar lite underlig, men väldigt trevlig.
Det var inte så många vaken ännu eftersom det än var ganska tidigt på morgonen underligt nog så satt det en kvinna i huva vid ett bord, hon såg väldeligt underligt på oss och jag kände hur jag blev lite rädd men som tur är så hade jag min starka Assar vid mig. vi satt och pratade lite vid ett bord, Assar var så stilig i sin uniform. Min lilla Assar verkade ganska bitter på den där nya staten kvinnan Mira Mara jag för min del tycker att hon värkar ganska trevlig. Hon kom och hade några despoter med Assar, jag förstår inte varför han alltid ska tjafsa med henne Hon hade med sig några små flickor, tvillingar, söta flickor var det i alla fall.
Plötsligt dök en kvinna från nya staten upp, och pratade lågmält med Assar, jag blev lite förnärmad att jag inte fick vara med men jag tror att Assar klarade det där ganska bra själv. Det rörde sig i dörren och en man med krycka dök upp och satte sig vid ett bord. Han såg väldigt slaskig ut, men jag brydde mig inte så mycket om honom min uppmärksamhet hade nu hamnat på en man i någon underlig rustning som sneddade över golvet, och vi hörde ett skott, mannen hade blivit skjuten rätt framför ögonen på oss. Och jag hör hur en rödhårig man står mitt på golvet och vrålar en massa, Assar viskade till mig att det var blodskuggorna och att jag skulle akta mig för dem..

efter att den värsta tumultet hade lags sig så, gick jag på upptäcktsfärd, träffade en trevlig man, som hette curt och han var tärningspelare, e frågade honom om min familj, och han hade uppgifter om dom mor och far är döda, men det förstod jag nästan jag hade gett upp hoppet, men Anne lever min älskade syster är fortfarande i livet. curt. Frågade om jag ville spela men jag tackade nej, har ingen erfarenhet av tärningsspel, även om jag sett folk som har spelat det på krogarna där jag jobbat,
Min lille Assar var fortfarande lite tjurig hur ska jag få honom att förstå att jag älskar honom.. jag provade min nya taktik att flörta med en av blodskuggorna, han värkande inte helt ointresserad och det fungerade, Assar blev lite tjurig och tog mig avsides och frågade varför jag gick förbi blodskuggornas bord, men just då kom deras ledare Vlad och drog ut Assar, jag försökte gå efter men folket hindrade mig, jag och några andra besökande sprang upp i trappan för att se vad som hände ,en vi såg inget, efter ungefär en halvtimme hörde jag hur det smällde i dörren jag sprang dit och fann att Mira Mara släpade på något, hon släpade på min lille Assar, och han var alldeles blodig jag släppte från mig ett skrik av förfäran, och dom drog in Assar i stora salen där det visade sig att han fått armen bruten och vriden ur led, och att dom hade slagit sönder hans arm, jag var rädd och orolig , Läkaren kom och bröt tillbaka Assar arm och jag började nästan att gråta då jag hörde hans skrik i plågor.
Läkaren lät honom vila och jag satt hos honom hela tiden, och han yrade, Men efter ett tag mådde Assar så pass bra att han kunde sätta sig upp, och senare även ställa sig upp, vi tog oss en liten promenad runt världshuset, och han frågade varför jag betett mig så underligt och jag gråtande sa som det vad, fast jag vet inte om han förstod det, och varför jag gjorde det, när vi kom in i salen så. Såg jag hur den smutsiga mannen med kryckan kom fram och skjut min Assar, min Assar han sköt honom rätt i bröstet, läkaren kom och förband honom och jag grät.

Det började hände underliga saker på världshuset, folket började bli oroliga, då visade det sig att inkvisitöerna och blodskuggorna hade slagit ihop sig och att blodskuggorna hade tagis oss alle hopa som gisslan, dom ställde upp oss alla mot väggen, jag fick inte vara hos min Assar, och jag stod och halvgrät igen, den blodskugga som vaktade oss verkade väldigt nervös, och for med sin pistol. Över oss alla, jag kom på att jag fortfarande hade min pistol under kjolen och Assar bössa på ryggen jag backade in i hörnet så att dom inte skulle se bössan på ryggen och jag tänkte om jag försiktigt tar upp min pistol ur kjolen så kanske…,men tyvärr så såg blodskuggan som vaktade mig att jag hade en pistol på mig, och tog av mig den, jag langade över bössan till Simon en nyfunnen vän och sa att han inte skulle visa den för någon,
efter ett tag så fick sätta mig hos Assar igen jag satt och strök honom över håret,
Vlad blodskuggornas ledare kom och sa att nu ska vi leka Assar och Assar langar fram en liten pistol och skjuter Vlads anhängare Lektor Grip i bröstet, och dom skjuter Assar i bröstet fyra skott, läkaren dyker upp igen, och säger att min älskade Assar inte kommer att överleva, jag fick sitta hos honom på golvet, och han viskade att jag skulle hitta någon bättre, och att jag skulle hämnas blodskuggorna, med hans hand i min och med huvudet mot min lille Assar bröst så hörde jag honom ta sitt sista andetag.

Min lille Assar var död, jag kan inte sluta och tänka på det,…

Jag ska hämnas , Vlad blod ska flyta… må han brinna i helvete eldar i alla evighet Och må Assar komma till himmeln som den ängel han var. Jag orkar inte längre….
Skriver igen när jag lugnat ner mig

ALVA

 

FAKTA

Datum:
Arrangör:
Plats:

RUTA

12/10/2005 (1 dagar)
Ångermanälvorna
Väja Folkets hus utanför Kramfors

[ Tillbaka till krönikor ]

 

© Copyright: Jojjon , jojjo.n@telia.com

Lajv-Norr™
Webbmaster Zakarias Persson, zacke@evolinteractive.com