Krönikor på Lajv-Norrland:
Till min älskade syster

[ Tillbaka till krönikor ]

Älskade syster,
Jag skriver till dig nu i denna förtvivlans stund, och hoppas av hela mitt hjärta att brevet når dig. Om du ej ännu har hittat vår yngre bror Zory, fortsätt leta, det är av yttersta vikt, vaka över honom med ditt liv, och hälsa honom från mig.
Jag vet att jag –som din yngre syster– inte har någon egentlig rätt att beordra dig, men med tanke på vad som har hänt så tar jag mig den rätten;
Jag har trivts på Svarta Laxen sedan du lämnade mig. Trixie, Wyrmels kusin, är uppenbarligen mutant, men trots det har vi blivit goda vänner. Det är mycket tack vare henne jag har orkat med skräcken och fasan som härjade vilt under mina sista timmar på värdshuset. Det har varit ett inferno av mörker och rädsla.
Svarta Laxens sista dag började hyfsat lugnt. En människa dog till följd av inkvisatörernas intågande i byggnaden. Må dom brinna för evigt.
Eftermiddagen tillbringade jag i ett konstant mörker. Du vet hur jag undflyr verkligheten ibland. Världen tedde sig så meningslös och jag sjönk ner i att hav av apati. Ett par människor kom fram och pratade med mig.
Lämna mig ifred.
Mörkret höll i sig länge. Jag gjorde min middag som i dvala. Nu i efterhand inser jag att Wyrmel uppträdde väldigt underligt, just då reflekterade jag inte så mycket över det. Trixie verkade också mycket bekymrad.
Sent på eftermiddagen blev det strömavbrott. Alla fick panik, folk sprang omkring, Trixie sprang ifrån mig, allt var kaos.
Det var hemskt. Jag kröp ihop på golvet och grät, folk snubblade över mig. Ljus tändes, och i dunklet såg jag något svart med stora, lysande ögon hoppa omkring. En mutant! Den såg så hemsk ut och jag tryckte mig mot väggen. Förfärad såg jag hur den blev nerskjuten av inkvisatörerna.
Wyrmel verkade ha blivit galen. Jag förstod inte mycket, men han var verkligen inte sig själv. Inkvisatörerna lade också märke till det, och tydligen bedömde dom honom som ytterst farlig, för de sköt vilt mot honom. Men älskade syster, han dog inte! De försökte med allt, de försökte till och med såga av hans huvud! Det var så hemskt. Men på något sätt, jag vet inte hur, så blev han Wyrmel igen. Med hes röst talade han om för oss att vi måste packa. Göra oss klara att resa, lämna värdshuset. Han sade att det var demoner på väg mot Svarta Laxen, på jakt, på jakt efter människokött. Hans plan var att spränga värdshuset i luften! Det låg en sprängladdning i källaren, tickande, klar att sprängas inom tio minuter. Jag fick inte med mig nånting utom kläderna på kroppen.
Jag hoppas nu att du inser allvaret i situationen. Mutanter håller på att ta över. Leta reda på Zory och göm er, jag kommer att hitta er. Jag skickar det här brevet med en pålitlig bubärare.
Evig kärlek,
Lynx

 

FAKTA

Datum:
Arrangör:
Plats:

RUTA

12/10/2005 (2 dagar)
Ångermanälvorna
Folkets hus i Väja, utanför Kramfors

[ Tillbaka till krönikor ]

 

© Copyright: Jojjon , jojjo.n@telia.com

Lajv-Norr™
Webbmaster Zakarias Persson, zacke@evolinteractive.com