Krönikor på Lajv-Norrland:
Haia - Sailes Plikt

[ Tillbaka till krönikor ]

Haia, Eia, Dira. Värderingar och lagar som Saile följer, värderingar och lagar som hon verkligen trodde att Leihele också följde. Hade vistelsen här förändrat henne så mycket? Var hon verkligen så olämplig för den här uppgiften? Det är tankegångar hon inte vill fortsätta på, frågor hon inte vill veta svaren på, men vad är hennes val? Amina kommer få veta, det är Sailes plikt att rapportera. Hennes plikt. Haia.

Hon skjuter de tankarna från sitt huvud, rapporten kommer sändas denna dag, men hon har också annan plikt. Gåvor till Midas, de måste kunna försvara sig, men är verkligen någon utav de mogna att axla det ansvaret? Balansgången är svår, men nödvändig. Alla begick fel på fel på fel under mötet, men det fanns de som åtminstone ansträngde sig. De som började acceptera.

Saile blinkar till, inser att hon har stirrat på samma tavla i över en minut nu. Hon kan inte koncentrera sig, kan inte fokusera sig, kan inte skjuta bort Leihele från sina tankar. De har varit vänner så länge och så blir det såhär? Hon ryser till när hon känner sig ensam, så ensam. Ensam.

Haia. Det ska inte spela någon roll, hon har sin plikt och Leihele har sin, de har ett uppdrag att utföra, ett uppdrag som de måste lyckas med. Att de inte längre är vänner ska inte… bör inte förändra något. Saile är professionell nog för det, hon hoppas att Leihele också är det.

Och vilket straff skulle Amina ge för det brott som begåtts? Det vet hon inte, men rapporten börjar hon författa ändå. Det är hennes plikt. Fullföljer hon inte den förlorar hon sin ära precis som Leihele har förlorat sin genom sin handling.

Haia, Eia, Dira. Plikt, Ära, Heder. Det viktigaste för en Teia, det viktigaste för Saile.

 

FAKTA

Datum:
Arrangör:
Plats:

RUTA

6/10/2006 (1 dagar)
Dares´d´Aman

[ Tillbaka till krönikor ]

 

© Copyright: Malin Forsberg , systergos@gmail.com

Lajv-Norr™
Webbmaster Zakarias Persson, zacke@evolinteractive.com