Tips på Lajv-Norrland:
Bettillverking

[ Tillbaka till Lajvtips ]

Betar/Tänder En orch med betar eller utsående vassa tänder ser mer läskig ut än en utan. Orcher ska vara läskigare. Så därför gör man sig ett par betar. Det finns så klart flera olika modeller, men jag ska beskriva den sorten som jag har. Man talar sluddrigt med betar, men man kan skylla på att man är orch.

Material:
1. Cernitlera, färg: Blåa tänder kan väl vara flashigt med ta vitt.
2. Ståltråd, stommen.

Verktyg:
1. En avbitartång till ståltråden kan vara bra
2. Massa fingrar och 2 händer

Steg 1: Stommen
Börja med att klippa av lite ståltråd, den ska formas efter undre tandraden.
Jag klippte av en ca 7 cm lång bit, gjorde den till ett ”u”. Sedan får man prova och fixa till så att den ligger efter tandraden.

Steg 2: Bettet
Nu när stommen är klar, ska den bakas in totalt i cernitlera. Se till att ha lika tjockt på alla sidor om stommen. Försök ta bort alla skarvar. När det är klart, ska man göra så att alltihop ska ligga bra i munnen. Man tar helt enkelt in (detta görs lite motvilligt) ”u:et” i munnen och biter ihop. Bit dock inte för hårt så att man känner ståltråden, då blir det för tunt. Nu borde bettet vara klart.

Steg 3: Själva tänderna
Börja nu forma cernitlera till vackra tänder/betar. Personligen tycker jag att dom ska vara små och många, men ändå tillräckligt stora för att sticka ut från munnen. Sätt på tänderna på bettet och ta bort alla skarvar. Man får prova sig fram en hel del när man sätter på tänderna tills det blir bra.

Steg 4: Ugnen
Sätt in dina betar i ugnen och värm enligt anvisningarna på paketet. O
m du har gjort stora betar så kan man tillverka stöd av tandpetare och/eller aluminiumfolie. Sen är det bara att gå ut och skrämma barn med dina fina betar! :)
Det finns ju fler sätt och modeller.
Ett exempel är att man har allting framför tänderna. Då får man större underkäke, vilket ser mycket fint ut på en orch.
Jag och en vän till mig funderade på om man kanske kunde göra löständer som man limmar fast med tandlim som finns på Apoteket. Men detta har vi aldrig testat.
Experimentera och tänk.

Skrivet av: Adam Tonér

[ Tillbaka till Lajvtips ]

 

© Copyright: Adam Tonér , waadie@yahoo.com

Lajv-Norr™
Webbmaster Zakarias Persson, zacke@evolinteractive.com