Tips på Lajv-Norrland:
Bo 100% Inlajv

[ Tillbaka till Lajvtips ]

Det kan alltid vara kul att ha lägret helt och hållet i inlajv. Så släng bort de onödiga plastsakerna och ersätt dom med de lajviga. Här kommer en lista på vad du kan ersätta off-sakerna med...

Så, ska jag ta med mig

 • Sovsäcken? - Nej nej nej... Samla alla filtar, fårullar, renfällar, mantlar och varma tygstycken du kan rota fram, i alla fall om det blir ett kallt lajv.
 • Kudden? Ja den kan du faktiskt ta med dig, bara den inte är röd med neongröna prickar på. Nejmen har du en naturvit kudde så är det OK. Men det är givetvis snyggare med en ihoprullad filt eller liknande.
 • Liggunderlaget? Nope, lägg dig på en fäll.. det är faktiskt skönare...
 • Första hjälpenlådan? Ja, det tycker jag.. Men lägg den för Guds skull i en tygsäck eller liknande som du märker med en offruna (om lajvet har sådana, annars gömmer du säcken väl)
 • Nudelpaketet och Juice-tetran? Kommer inte på fråga, istället plockar du ner en massa trätallrikar, skålar, muggar, kåsor, skedar och dylikt som du kan fylla med gröt, kött, bröd. Till dryck har du cider, mjöd, svagdricka, vatten eller liknande.
 • Silverkupoltältet? Nej, men om du inte har något annat snyggt, ta med dig det fula tältet och klä in det med tyg eller liknande. Men annars skaffar du dig ett gammalt tygtält, eller syr dig ett tält. Annars, hyr ett mobilt lajvhus eller paviljong.
 • Kameran? Jaaaa! Tyvvär finns det ingen medeltida variant av lajvarens bästa vän, men om du lägger kameran i offpåsen är det lungt. Glöm inte batterier och film!

  så, om det var något som fattas så är det bara att maila, eller inte bry sig =)

  [ Tillbaka till Lajvtips ]

 

© Copyright: Johan "StaBag" Nohr , Irreell@home.se

Lajv-Norr™
Webbmaster Zakarias Persson, zacke@evolinteractive.com