Tips på Lajv-Norrland:
Kokosfett som hårsmink

[ Tillbaka till Lajvtips ]

Hej. Jag har valt att använda kokosfett för att ge håret ett trassligt, tovigt, vilt och otvättat intryck. Lajvet var fredag-söndag och jag hade fettet i hela tiden. Det här är en liten recension av det min efarrenhet kan sammanfattas som allt igenom positiv.

Jag valde att testa kokosfett för det härsknar inte, doftar bara svagt av kokos, är förhållandevis billigt, används vid hår och hudinpackningar m.m. Man köper de bredvid smöret i matbutik.

Jag måste säga att det var skitbra.

Gick lätt att fördela i håret. Värmde de i händerna och masserade bara in det i håret väl på lajvområdet. Det gav ett intressant intryck vilt och ringlande. Det var lätt att tvätta ur, jag schamponerade 2 gånger i duschen, sen var de borta. Fettet är i fast form upp till 25 grader, vilket gör att det smälte i händerna men höll sig i fast form i övrigt och kunde förvaras i en liten plastburk.

Det dessutom en asbra bieffekt. Fettet verkade lugnade och återfuktande på huden och hårbotten. Min hud som var rätt sminkad med annat smink som kan vara irriterande (ärrvätska, smink fixersprej m.m.) och klarade sig bättre än normalt. Kokosfettet som tillfördes i håret och snuddade i ansiktet återfettade utan att förstöra resten av sminket och utan att kyla trots att lajvet närmade sig nollsträcket.

Kort och gott kan jag verkligen rekommendera metoden om någon vill sminka håret. Tyvärr har jag inga bilder däremot. Men det går att söka på ”coconut oil hair treatment” osv för att se bilder och videor.

[ Tillbaka till Lajvtips ]

 

© Copyright: Elin Dalstål , elin.dalstal@gmail.com

Lajv-Norr™
Webbmaster Zakarias Persson, zacke@evolinteractive.com